PvCF

logo PvCF

Persoonlijke instellingen

Vorige onderdeel: Netwerk en internet

Volgende onderdeel: Accounts

Instellingen: Persoonlijke instellingen

De Persoonlijke instellingen zijn niet meer dan dat. Je kunt hier je eigen voorkeur instellen voor de manier waarop jouw Windows er uit ziet. De werking van Windows wordt er nauwelijks door beïnvloed.

Instellingen: Persoonlijke instellingen - Achtergrond

In de tab Achtergrond kun je de achtergrond instellen: Een afbeelding, een diavoorstelling of een vaste kleur.

X
Persoonlijke instellingen

Instellingen: Persoonlijke instellingen - Kleuren

Bij Kleuren kun je de accentkleur van de achtergrond instellen, en aangeven of die kleur in Start, op de taakbalk en in het Actiecentrum weergegeven moeten worden, en of deze doorzichtig moeten zijn.

X
Eye candy voor de Windowsgebruiker

Instellingen: Persoonlijke instellingen - Vergrendelingsscherm

Het vergrendelingsscherm is het scherm dat je ziet als Windows geblokkeerd is. Van hieruit kun / moet je eerst je wachtwoord ingeven voor je weer verder kunt.
Niet alle gebruikers zijn even enthousiast over de standaard afbeelding, men klaagt over de grot van Microsoft, hier kun je dat aanpassen. Je kunt kiezen voor een afbeelding of een diavoorstelling. Als je een vaste kleur als vergrendelingsscherm wilt moet je maar een plaatje maken van de gewenste kleur.
Je kunt App's de mogelijkheid bieden om meldingen op het vergrendelingsscherm af te drukken. Als je je computer beschermt met een wachtwoord dien je je te realiseren dat iedereen die mededelingen kan zien, denk daaraan als je je mailprogramma in de lijst wilt opnemen.
Ik beperk mij tot de weersverwachting van mijn woonplaats, Microsoft weet waar ik woon en verder is het ook geen groot geheim.

X
Meer eye candy, maar ook informatie die voor iedereen met fysieke toegang tot de computer zichtbaar is

Instellingen: Persoonlijke instellingen - Thema's

Onder Thema's kun je een compleet geheel instellen.
Thema's kun je downloaden. Voor de liefhebber.

X
Thema's

Instellingen: Persoonlijke instellingen - Start

De instelling Start ziet op het menu dat opkomt op het moment dat je op de startknop klikt. Standaard zijn dat je programma's, grotendeels al door Microsoft ingevuld. Daarnaast kun je je historie hier opnemen.
Ik zet alles altijd uit, maar als je het handig vindt kun je dat aanzetten. Het draait allemaal om je eigen voorkeur, het heeft verder niets te maken met de werking van Windows.

X
Hoe vol wil jij je Startmenu maken?

Vorige onderdeel: Netwerk en internet

Volgende onderdeel: Accounts

Inleiding

Conclusie

Windows 10 instellingen: Een overzicht van de mogelijkheden van de instellingen van de nieuwste versie van het meest gebruikte besturingssysteem.

Bron: Jan Chris ©, eerder gepubliceerd in de Computer Express 6 van 2015

Je kunt mij mailen op janpuntchrisatpvcfpuntnl.

Laatste update: 9 november 2015
.